Арда победи Септември (София) с 2:0 в контролна среща, играна в Симитли. Това бе трета проверка за играчите на Александър Тунчев, които до този момент завършиха наравно 0:0 с Марица и победиха Созопол на 3:0. Воденият от Славко Матич столичен тим пък допусна първа загуба в контролите, след като преди това записа победи над Пирин (3:1) и Струмска слава (1:0) и направи равенство 1:1 с Левски.

Още в 6-ата минута Тонислав Йорданов се възползва от подаване в наказателното поле и откри резултата. Футболистите на Александър Тунчев продължиха да атакуват към вратата на столичани, но удар на Желев мина близо до вратата. Септември създаде едно опасно положение пред вратата на Арда, но Васил Симеонов се справи със ситуацията. До края на първите 45 минути опасни удари отправиха Коконов и Ковачев, но резултатът остана непроменен.

Минута след началото на второто полувреме играч на Септември уцели напречната греда над Симеонов. В 56-ата минута столичани отправиха опасен удар към вратата на Арда, но вратарят на кърджалийци парира удара. Две минути по-късно отново топката срещна гредата зад Васил Симеонов. В 62-ата минута Рахми Джан се възползва от добро извеждане в наказателното поле и покачи на 2:0. До края на срещата и двата отбора създадоха положения, но до попадение не се стигна.,

Следващата контрола на Арда е срещу Славия на 27 юни, а още в петък (24 юни) Септември (София) ще играе срещу Локомотив (Пловдив) в Банско.

Стартов състав на Арда: 36.Симеонов, 20.Лозев, 4.Стоев, 24.Крачунов, 8.Желев, 80.Котев, 77.Юруков, 33.Тилев, 17.Коконов, 10.Ковачев, 98. Йорданов

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2022