Бившият голмайстор и национал Георги Чиликов беше назначен за старши треньор на Арда след изненадващото напускане на Димитър Димитров. Херо беше представен в Кърджали преди два дни, но само часове след това си тръгна от клуба поради сериозни лични причини

43-годишният Чиликов даде интервю пред БЛИЦ, като каза, че също е изненадан от развоя на събитията. Бившият голмайстор на Левски осъзнава каква отговорност поема, приемайки предизвикателството да води Арда след раздялата на клуба с Николай Киров, а и с трима от основните играчи - Крум Стоянов, Деян Лозев и Емил Мартинов. 

- Какво се случи с Херо, защо си тръгна от Арда?
- Toй каза това, което имаше да казва. Ръководството на клуба също излезе с позиция. Съжалявам, че така се получи. Дошъл съм с добри намерения и ще направя всичко възможно Арда да продължи да се развива. Събитията се развиха много бързо, съжалявам за проблема, който е на главата му. Новината ми дойде като гръм от ясно небе. 

- Разделяте се, след като години наред бяхте неизменна част от щаба му. Получихте ли неговото уверение да останете в Кърджали?
- Да, разговаряхме. Обсъдихме ситуацията и така преценихме. Получих съгласието на Херо да остана в Арда. Той ме препоръча на ръководството на клуба, те ме поканиха и аз приех. Най-хубавото е, че той и всички хора в Арда са зад мен, всички си помагаме.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

- Ситуацията в клуба обаче не е много цветуща. Ръководството на Арда анонсира намаляване на бюджета, трима основни играчи пък последваха Николай Киров в ЦСКА 1948. Ще успеете ли да се справите?
- Щом съм приел, ще дам всичко, за да продължи Арда да се развива. Ситуацията не ме притеснява. В България има доста клубове след нас, само няколко отбора превъзхождат Арда. В Кърджали се работи много сериозно. Организацията в Арда е на високо ниво. Да, има недостиг на футболисти в момента, но ще се справим. Разполагам със сериозни момчета, които дават всичко от себе си. Още в първата тренировка видях колко много се раздават.

- Набелязали ли сте вече футболисти за привличане?
- Това не е най-важното в момента, но да - ще има нови играчи. Всички до един в Арда трябва да се влагат, дай Боже да са здрави.

- Ръководството на клуба уверява ли ви, че няма да има финансови проблеми? 
- Хората правят всичко възможно нещата да бъдат наред. Навсякъде е трудно, съобразяваме се и с това, но парите не са най-важното. Няма криза в клуба, феновете трябва да бъдат спокойни. 

- Кои ще бъдат асистентите ви? 
- Емил Кременлиев, Тодор Попов и Антон Дончев. Днес най-вероятно ще обявим и още един помощник.

- Има ли вариант Херо да се върне?
- Не мога да кажа такова нещо. 

- За първи път сте старши треньор на клуб от елита, след като преди време бяхте начело на Оборище (Панагюрище) във Втора лига. Какво искате да постигнете с Арда?
- Желанието ми е да играем привлекателен за окото футбол и да радваме феновете. Искам момчетата да се раздават във всяка тренировка и всеки мач, а резултатите са въпрос и на късмет.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Efbet Лига - сезон 2021/2022