Арда загуби от украинския Инхулец с 1:2 в четвъртата си контрола на подготвителния лагер в Турция. На двубоя присъства Емил Костадинов, който бе в компанията на новия национален селекционер Ясен Петров, помощник треньорът на младежите Ивайло Йорданов и Красимир Балъков.

В 20-ата минута Нико Таравел в стремежа си да изчисти топката си отбеляза нелеп автогол, с който откри резултата. Отговорът на възпитаниците на Николай Киров бе греда на Спас Делев, след изпълнение на пряк свободен удар. Натискът на българите даде резултат и в 39-ата минута Жуниньо бе точен за 1:1. Александър Георгиев пресече топката на центъра, излъга няколко бранители на украинците, подаде към Делев, който с едно докосване намери Жининьо, и бразилецът от границата на наказателното поле не даде шансове на противниковия вратар. В самия край на първото полувреме Иван Караджов спаси опасен удар на нападател на украинците.

След почивката в 58-ата минута се получи разбъркване в наказателното поле на Инхулец, но Коконов не можа да се възползва по най-добрия начин от него, като ударът му мина в близост до страничния стълб. Най-новото попълнение за Арда Тонислав Йорданов бе изведен в отлична позиция, опита се да прехвърли вратаря на украинците, но топката мина малко над напречната греда. Малко след това Жуниньо засече центриране от ъглов удар, но и този път топката не се озова в мрежата. В 69-ата минута Денис Васин се разписа и даде преднина за украинците. В 83-ата минута Жуниньо овладя технично топката на границата на наказателното поле и без да се бави отправи удар, който мина на сантиметри от десния страничен стълб.

СТАРТОВ СЪСТАВ НА АРДА: 12.Караджов, 20 Лозев, 4 Стоев, 13 Таравел, 11 Георгиев, 27. Мартинов, 8 Желев, 33 Тилев, 9 Делев, 17 Коконов, 37 Жуниньо.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството 
Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2021