Генералният консул на Република Турция в България Хюсеин Ергани бе посрещнат днес от президента на ПФК Арда Петър Пешев. Дипломатът разгледа в детайли обновената "Арена Арда", като остана впечатлен от състоянието на стадиона. Той бе запознат с предстоящите ремонтни дейности, които ще бъдат извършени. В момента е започнало подмяната на тревното покритие на основния терен, а след това предстои да бъде изградено и осветление.

Ергани разгледа ВИП залата, съблекалните на стадиона, както и лично се убеди в перфектната настилка на пистата, която е от най-ново поколение. В знак на признателност, гостът получи официална фланелка на Арда, която му бе подарена от президента Петър Пешев.

Посещението на Ергани е признание за отличната работа на ръководството на Арда. Според него доброто представяне на отбора в първенството със сигурност ще привлече много мениджъри от Турция, които работят с големите грандове, тъй като в страната вече се говори за това, което прави Арда в българския шампионат. Още повече, че именно на "Арена Арда" се игра приятелската среща между България'94 и Турция 2002 преди няколко месеца. Консул Ергани ще запознае отборите от южната ни съседка с базата, с която разполага Арда, като не изключва възможността турски клубове да идват на подготовка в Кърджали и региона.

 

БЛИЦ представя: Зимна подготовка 2020
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020