Треньорът на Арда Александър Тунчев говори след второто поредно домакинско поражение. Тимът от Кърджали загуби от Ботев Пловдив с 0:2 в мач от 19-ия кръг на efbet Лига.

"Причините са в това, че не успяхме да отбележим гол. През първото създадохме 3-4 чисти ситуации и не успяхме да вкараме. През второто допуснахме две грешки и Ботев ни отбелязаха. Не заслужавахме да загубим днес", каза наставникът на Арда. 

"Играем през три дни, има я умората. След три дни ни предстои следващ мач. През второто полувреме дадохме леко инициативата на Ботев, но аз не мисля, че до първия гол направиха някакви сериозни ситуации. Имахме след това възможности да се върнем, но след втория гол вече напълно приключи мачът", каза още Тунчев.

"Не знам на какво мога да го отдам при положение, че излизаш очи в очи с вратаря, създаваш ситуации, в които трябва да нанесеш завършващия удар. Със сигурност се отразява на момчетата това нещо. Работим доста на тренировките", продължи той.

"Ще подходим напълно сериозно в този мач. Няма да подценим Литекс. Колкото до спокойна зима - знаете, ветровито място. Най-важното е момчетата да се отърсят от това нещо. През първото полувреме създадохме доста на брой ситуации, от които трябваше да отбележим гол", завърши Тунчев. 

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024