Треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез похвали футболистите си след победата над Арда в Кърджали с 2:0.

"Първото и второто полувреме бяха напълно различни за нас. Първото не се представихме по най-добрия начин - Арда контролираше двубоя, но през втората час показахме класата си и успяхме да спечелим", коментира Керкез.

"Арда не ни изненада по никакъв начин. Променихме мисленето си и енергията, с която играхме преди почивката. Трябваше да запазим по-добра постройка между линиите. Създадохме шансове и успяхме да отбележим. Освен една грешка през първото полувреме, в която Боруков имаше възможност, мисля че се справихме добре в дефанзивен план. За да отбележим попадение в атака, трябва да се представим добре и в защита. Поздравления към всички, особено за второто полувреме", каза треньорът на Ботев.

"Благодаря много и на феновете, които дойдоха да ни подкрепят в работен ден. Радвам се, че успяхме да им дадем поводи за радост", продължи Керкез.

"С тези три точки успяваме да се качим на последния влак за втората група в класирането. Ще се борим за топ 6. Винаги следващият мач е най-важен. Първо поглеждаме към Етър, а след това и към Хебър, защото за всеки отбор в България е важно как се представя в турнира за Купата", добави треньорът на Ботев (Пловдив). 

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024