Треньорът на Арда Александър Тунчев коментира загубата с 0:1 от Славия на стадион „Александър Шаламанов“. Според него срещата е трябвало да приключи при нулево равенство, но невнимание в собственото наказателно поле е довело до дузпата, която Тони Тасев вкара за "белите".

Преди срещата с Левски в следващия кръг Тунчев изрази притеснение, че футболистите му се представят колебливо, като изтъкна, че в домакинствата играят по съвсем различен начин.

"Определено мачът се движеше към 0:0. Може би през първото полувреме Славия имаше преимущество. Имаха една добра възможност. Второто полувреме започнахме доста по-активно. Можеше по-добре да завършим някои ситуации. Трябваше да бъдем внимателни в наказателното поле, говорим го от началото на седмицата. Ние допуснахме дузпа“, започна Тунчев.

"Не ни се получаваше играта. Когато трябваше да изострим нещата напред, не ни се получаваше. Трябваше да направя промени и донякъде се получи. Не създадохме доста на брой ситуации. Завършващият удар ни липсваше. Трябваше да сме малко по-концентрирани“, добави бившият защитник.

"В Кърджали играем по съвсем различен начин. Надявам се тази игра, която днес предложихме - по най-бързия начин да я забравим и да се фокусираме върху следващия мач - с Левски“, каза още треньорът на Арда.

Срещата в Кърджали със "сините" е на 19 март (неделя) от 14:30 часа.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023