Избраният под №1 в драфта на НБА Андрю Уигинс официално бе представен като играч на Кливланд Кавалиърс. Той ще играе с №21.

"Още когато бях малък, баща ми винаги засягаше играта ми в защита, когато сме си говорили. Всички знаят, че мачове се печелят именно със защита. А аз приех всичко доста лично, всеки мач си поставях цели относно човека, който пазя. Не обичам противниците ми да вкарват. Дори когато съм на пейката и моят човек вкара кош, наистина се ядосвам. Така че защитата винаги е била приоритет за мен", заяви Уигинс.

"Искам да дойда, това да окаже влияние веднага и в защита и в нападение. Искам да успея да кача отбора на друго ниво, да бъда добър съотборник и добра част от организацията. Искам да бъда в отбора на защитниците, Новобранец на годината и в Мача на звездите", допълни доста смело младокът, който е роден на 23 февруари 1995 година и до момента игра в университета в Канзас.

Тези коментари естествено зарадваха и новият треньор Дейвид Блат. "Не доведохме Андрю тук само за една година. Това е играч с брилянтна кариера", заяви наставникът.