Евролигата обяви списък на отборите, които ще участват в предстоящия сезон. Това е предполагаем списък, а финалният ще бъде одобрен на 3 юли в Барселона. 31 отбора са предвидени за участие, а 23 от тях се класират директно за групите на турнира. Тази група включва шест тима, които ще направят дебюта си в турнира - Нантер (Франция), Стелмет Жельона Гура (Полша), Цървена Звезда (Сърбия), Локомотив Кубан (Русия), Будивелник (Украйна) и Байерн Мюнхен (Германия). Вторият от Франция - Страсбург, се очаква да замени италианския Виртус Рома, който се отказа от полагащото му се по право участие в групите.

Осем отбора ще се пуснат в квалификациите, за да се борят за последното място. Това са Нимбурк (Чехия), Остенде (Белгия), ВЕФ Рига (Латвия), Банвит (Турция), Лиетувос Ритас (Литва), Олденбург (Германия), Химки (Русия) и Чимберио Варезе (Италия).

Форматът на състезанието ще бъде като през миналия сезон. Редовният сезон ще бъде от четири групи по шест отбора и 10 мача за всеки. Най-добрите четири в класирането продължават напред в Топ 16, където ще има две групи по осем тима и 14 мача. Осемте отбора, които отпаднат от първата фаза ще продължат в турнира Еврокъп./БЛИЦ