Трансферът на Александър Везенков в Олимпиакос попадна в престижна класация. Авторитетният испански вестник „Мундо Депортиво“ нареди сделката на гръцкия гранд за българина в топ 3 на европейския баскетбол за предстоящия сезон в Евролигата. Националът на България има сериозен опит в турнира, където игра на 3 пъти с Барселона и други пет с тима от Пирея. През сезон 2022/23 Везенков бе обявен и за най-полезен играч в Евролигата, след като игра финал срещу Реал Мадрид, спечелен от испанците. После най-добрият ни баскетболист пое към НБА, за да запише труден сезон в Сакраменто Кингс. През това лято той премина в Торонто Раптърс, но накрая предпочете да се завърне в Пирея.

В класацията място намериха още Джордан Нвора и Стенли Джонсън от Анадолу Ефес, Фуркан Коркмаз от Монако, Уениън Гейбриъл от Макаби (Тел Авив), Франк Нтиликина от Партизан, Чимези Мету от Барселона, Алексей Покушевски от Партизан, както и Шакийл Харисън и Тео Маледон от АСВЕЛ.

Сезонът за Везенков и Олимпиакос започва на 28 септември с мач за Суперкупата на Гърция срещу Пеирстери. Пет дни по-късно родния баскетболист и съотборниците му стартират в Евролигата с Фенербахче в най-силния европейски баскетболен турнир в балканско дерби, а само 24 часа по-късно се очаква и да бъде дадено начало на гръцкото първенство с мач срещу Лаврио.