Александър Везенков бе посрещнат по изключително колоритен начин от феновете на Олимпиакос пред залата на баскетболния клуб. Те запяха песен, в която възхваляват българина. 
 
Везенков прекара последния сезон в НБА, но не записа достатъчно игрови минути. Това е и главната причина той да се завърне в гръцката столица, където е доста обичан, както може да се види от видеото. Смята се, че Саша е подписал многогодишен договор с Олимпиакос. 

Баскетболният национал даде ексклузивна пресконференция пред медиите.

„Благодаря на клубните шефове, защото без тях завръщането ми нямаше да е възможно. Благодаря на хората, които бяха тук в жегата, и на всички, които не успяха да дойдат, не спрях да получавам съобщения през годината. Хората се радваха на моята радост. Благодаря и на тези, които ръководят екипа и хората не ги познават. Целта винаги е върхът и е нужен много труд“, заяви 28-годишният Везенков.

„Видях колко много се грижат за мен, това изигра роля. Това е моят дом, ние сме семейство и това има значение. Искам публично да благодаря на Раптърс, че разбраха да изпълнят моите желания. Специални благодарности на треньора, че разбра ситуацията, пожелавам му всичко най-добро“, добави той.

„От няколко дни мисля дали искам да си дам втори шанс в НБА, най-вече емоционално. Първата ми година беше трудна. Най-важното нещо за мен е да бъда щастлив и да се боря за титли. Това решение беше по-правилно въз основа на моите собствени критерии“, завърши баскетболният национал.