Американският гард Джими Хънт подсили Евроинс Черно море в последните часове от трансферния прозорец в Националната баскетболна лига. Хънт, който вече игра в България с екипите на Ямбол и Балкан през сезон 2009/2010, вече е картотекиран, и ще пътува с отбора на Любомир Минчев още за двубоя тази събота срещу Рилски спортист в Самоков.

Черно море от доста време изпитва трудности да намери постоянен плеймейкър, и се очаква Хънт да си подели отговорностите с Пламен Алексиев и Тихомир Желев. Той поне е запознат добре с българската баскетболна действителност, тъй като обиколи страната, и дори участва в Мача на звездите.

29-годишният гард ще дебютира повторно в България в събота, като на него ще се разчита и за предстоящата Купа на България, която ще е отново в Самоков, след по-малко от месец, пише bgbasket. В последно време сблъсъците между Черно море и Рилски спортист са много оспорвани, което ще направи и още по-важно включването на Хънт към тимовия лист на варненци, чийто единствен по-опитен играч е Георги Давидов.