Треньорът на Лукойл Академик Йовица Арсич не изневери на сдържания си нрав и остана здраво стъпил на земята дори след победата на неговия тим със 78:72 над Кърка (Ново место) в първия мач от 1/4-финалната серия на турнира Еврочалъндж.

"Направихме една вярна стъпка, за което поздравявам отбора, но доста бъркахме. Взехме много грешни решения и можем само да сме доволни, че те не повлияха на крайния резултат. Сега очаквам още по-труден и много по-тежък мач в четвъртък в Правец. Словенците идват, за да спечелят на всяка цена, иначе отпадат. Пред нас ще е напрежението да не сбъркаме пред своя публика и да отидем отново в Словения за трета среща", сподели сръбският специалист.

"Кърка е много силен отбор. Не са ни подценили. Играят силно този сезон и се представят успешно и в Адриатическата лига. Имат много добри баскетболисти, имат страхотна публика, авторитет, история и самочувствие. Това означава, че те няма да дойдат в България като обречени. Пристигат, за да търсят победата. От нас зависи дали ще им позволим да я вземат. Трябва да бъдем максимално концентрирани, организирани и дисциплинирани и да дадем много повече от 100% от себе си", допълни още Арсич. /БЛИЦ