Треньорът Балкан (Ботевград) Александър Тодоров похвали своя отбор въпреки отпадането от получифалите на републиканското първенство. Домакините паднаха от "Левски" с 93:100 и отстъпиха общо с 2:3 победи в серията.

"Успяхме да намалим до 10 точки, но имаше и умора. Дойде и поредната контузия в отбора. Контузиите не са оправдание. Сънувахме финала и че ще спечелим, но в баскетболът има закономерности и може би това е закономерност, че по-силните побеждават. Ако е липсвало психика, това е моя грешка, защото аз съм треньорът. Когато приключи мачът за бронза, аз ще поема отговорността, коментира Тодоров.  - Как да не е разочарован човек? Не сме правили отбор, за да играем за бронза с Черно море. Като се провалим, нормално е да съм разочарован. Пак казвам, аз ще поема отговорност. Но това не значи утре да тичам при шефа да ми даде още един шанс, както някои колеги тук от България. Първо ще говоря с шефовете, защото не трябва да разбират от журналистите. Но като не мога да контролирам отбора преди най-важния мач и след най-важния мач някакви звезди ходят за още една тренировка в София, не виждам, че определени играчи ми имат доверие. За един играч става дума.”

"Относно съдиите..."Левски" се възползва от регламента на НБЛ. Мисля, че те бяха определени предварително преди 10-15 дни. Пазеше се тайна. Колкото и да си говорихме с Тити, това не ми го каза. И в приятелството има тайни. Мисля, че имената се знаеха и се знаеше защо ще свирят, допълни спецът. - Решил съм какво да правя, но какво е това ще разберете след мача за трето място.”