Треньорът на "Левски" Константин Папазов не скри своето задоволство след решителната победа в петата среща от полуфиналната серия на НБЛ срещу Балкан. "Сините" спечелиха със 100:93 и ще спорят за титлата с настоящия шампион Лукойл Академик.

"Бихме с Божията помощ. Феноменална първа част. Изключителен Майк Уилкинсън. Наказание за безпардонното отношение на ръководството на Балкан (Ботевград) към нашите фенове. Нито един път в двете им гостувания не си позволих да наруша квотния принцип. Предоставих им 250 билети за първия мач и 160 за втория. Бог беше на нашата страна. Страхотна атмосфера, страхотна публика, която компенсира отсъствието на Иван Лилов и Станимир Маринов", заяви Папазов.

"Бях притеснен при 65:70. Но нямаше обективна логика да загубим мача. Лошото е, че загубихме Майк Уилкинсън. Едва ли има някой, който да оспори категоричното превъзходство на "Левски". Сега те ще намерят един милион причини за загубата. Благодаря на играчите, на моя изключителен щаб, на моя помощник Тони Дечев. Обещах на момчетата, ако бият, да почиват. После ще мислим. Но Лукойл няма невероятната публика на Балкан. Не се сърдя на тази публиката, че ме обиждаше. Това е най-невероятната баскетболна атмосфера, откакто аз съм в играта... треньор от 1998 г. И преди това четири години като президент", добави наставникът на "Левски".