“Левски” приема Балкан Ботевград в дербито на 2-ия кръг на баскетболното ни първенство. И двата тима са с по една победа след първите изиграни двубои. Срещата е днес от 18:00 часа в зала “Арена Овергаз” в квартал “Младост”. Още вчера стана ясно, че може да има проблем заради малкия капацитет на съоръжението – едва 210 места. Над 100 души от Ботевград искат да подкрепят любимците си.

“Смятам, че сме готови и трябва да бъдем. Предстои мач от първенството и оправдания от сорта, че сме играли за Балканската лига не приемам. Предстои труден двубой, тъй като ние реално сме лишени от домакинство, защото залата е много малка. Гледах Балкан срещу Рилски спортист и смятам, че са направили много добър отбор. Казах го и в началото, че спрямо миналата година това е тимът с най-добра селекция и очаквам много труден мач. И двата тима имат добра дължина на пейките си и това до голяма степен ще доведе до оспорваност на мача. Смятам, че нашите играчи са малко по-опитни и малко по-класни", заяви треньорът на “сините” Константин Папазов.

Балкан ще гони първа победа срещу “Левски” след четири години и половина. За последно ботевградчани спечелиха срещу “сините” през пролетта на 2008 година, когато треньор им бе Георги Младенов. Тогава Балкан спечели полуфиналната серия срещу “Левски” и игра финал с Лукойл Академик, който загуби. “Зелените” нямат победа над столичани в 16 поредни двубоя./БЛИЦ