Облаците над баскетболния "Балкан" (Ботевград) изглежда се разсейват. БЛИЦ научи, че отборът ще съществува и ще играе и през следващия сезон в първенството, въпреки че до момента се забави изключително много с изготвянето на селекцията. Вицешампионът от изминалия шампионат дори няма и треньор, но ето какви са плановете свързани с клуба.

Кметът на Ботевград Георги Георгиев е осигурил средства за издръжка от няколко фирми, общината също ще помага. Засега изпълнителният директор Цветан Луканов остава на поста, като той също ще помага във финансирането.

От достоверни източници БЛИЦ разбра подробности по селекцията. Оферти са отправени към досегашните играчи Мартин Маринов и Цветослав Острев, които почти сигурно ще приемат. Николай Маринов също ще остане. Лидерът Иван Лилов все още не е решил бъдещето си, като се надява на чужбина. Ако обаче няма оферта до края на месеца, е много вероятно Лилов да преподпише с Балкан.

Ботевградчани имат интерес към Тейлър Лейзър и Тони Бърнас от Ямбол, както и към Веселин Веселинов от Лукойл Академик. Идеята на ръководството на Балкан е Лейзър да смени Педжа Стаменкович, Бърнас да играе вместо Павел Маринов, а Веселинов да наследи Вукота Павич. Уточняваме, че става въпрос за интерес, а не за отговор от страна на въпросните състезатели. Със сигурност обаче е говорено с агентите им. Балкан има интерес и към Денислав Вутев.

На поста център все още не са ясни плановете на Балкан (Ботевград). През миналия сезон на тази позиция играха Николай Върбанов и Милан Милованович. Интерес към Върбанов обаче има от страна на Лукойл Академик, тъй като е твърде възможно от Правец да си тръгне Тенчо Банев.

Любопитното е, че Балкан все още няма треньор, но целта е била първо да бъде изготвена селекцията, а чак след това да бъде намерен наставник. От клуба искат да върнат Влада Вукойчич, който изведе тима до сребърните медали, но на този етап вероятността е малка.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ