Баскетболният Балкан (Ботевград) отново остана без треньор, след като Мирослав Ралчев подаде оставка. Специалистът води тима едва в четири мача, но след слабото представяне за Купата на България си тръгна. Преди него на поста бе Влада Вукойчич, който обаче с предизвестие изчезна дни преди турнира за Купата.

Според информация на БЛИЦ ръководството на Балкан спешно търси сравнително наложено и известно име, което да предизвика шокова терапия в съблекалнята. Желанието е бъдещият наставник бързо да вдигне отбора, който се намира в психологическа дупка. В последните няколко часа няколко имена на треньори гравитират около отбора. Дори има информация, че днес на обяд в Ботевград ще пристигне сърбин, с който ще се преговаря. Обсъждат се още познатите имена Марин Докузовски и Йовица Арсич, които работиха в Лукойл Академик. Една от идеите на ръководството е да бъде намерен специалист, който е работил у нас и е запознат с действителността, за да няма нужда от адаптация. В последните дни се спрягаше и доскорошният треньор на Левски Николай Господинов, който изгледа почти всички мачове от турнира за Купата на страната.

Освен изброените сред предложените имена на ръководството на Балкан са още един македонец, сърбин и други двама чужденци. Естествено, има вариант в задаващия се кръг от първенството президентът Михаил Михайлов да изведе отбора като временен треньор, а защо не да остане и за по-дълъг период. Със сигурност един от критериите в търсенето на треньор ще бъде скромни финансови претенции, тъй като и без това клубът свива бюджета. По информация на БЛИЦ Докузовски и Арсич биха се съгласили на ниски заплати до края на сезона.

Последната подробност е, че трансферният прозорец е отворен до петък (26 февруари), т.е. бъдещ нов треньор има изключително малко време, за да доведе и нов играч. Има ли вариант част от настоящите баскетболисти да напуснат?! Интерес има към доста от тях, а пазарът все още е отворен...
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ