Баскетболистите на Балкан привлякоха вниманието преди решителния спор за шампионската титла с Лукойл Академик. Интригуващият сблъсък в залата в Правец стартира в 18:00 часа, като победителят в него ще грабне ценния трофей.

Репортер на БЛИЦ предаде, че играчите на Балкан се появиха на загрявката с мустаци. "Зелените" нарочно не са се избръснали, надявайки се да сплашат "студентите". Както е известно, в Балкан страна традиция да прибягват до подобни ексцентрични методи. В предишни мачове баскетболистите от Ботевград излизаха с интересни прически, боядисвайки косите си.

Домакините в Правец са повече от строги преди решителния мач. От Лукойл Академик освен, че дадоха точно 50 пропуска на съперника и нито един повече, решиха здраво да тарашат феновете на Балкан. В залата се допускат запалянковци, на които преди това се отнемат знамената и тромбите. Агитката недоволства и от оскъдните места в залата, само четири реда. И в момента продължава суетенето и търсенето на начини как да се седне в гостуващия сектор.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ