Селекционерът на баскетболните национали Росен Барчовски коментира загубата срещу Босна и Херцеговина със 73:76 като гост.

Специалистът изрази искреното си възмущение, че след контузията на Данчо Минчев веднага е дошъл допинг контрол, вероятно пратен от страната ни.

„Не мисля, че ще има негативно настроение след загубите. Поздравих момчетата за начина, по който се държахме. Това е стимул да си поправим грешките. Знаем какво означава липсата на Везенков, Маринов и Минчев в течение на мача. Доказали сме, че се справяме всякак. Малка България сме.

Прибързваме под коша или сме малко притеснени. Това са кошове, които можем да вкараме, плюс няколко фала и технически грешки. Нападението вървеше добре, Бост беше прекрасен. Използвахме агресивна защита, но имахме индивидуални грешки. Артич е посредствен стрелец, не стреля за три, но имаха късмет. На нас ни трябваха продължения и да бием 10 точки – последен риск. Ако бяхме хванали борбата, щеше да е друго, но това беше задачата. Бяхме гроги, но и те щяха да са под напрежение в продължения. Имахме добър геймплан. Важно е обаче да сме здрави всички“.

С всички можем да сме равностойни след една здрава, сериозна и професионална подготовка. Трябва там да изпреварим конкурентите. Най-вече физически, аз имам опит. Изпълнихме една от задачите с борбата. Отпаднаха силни отбори – Полша, Хърватска. И във футбола ползват това клише, но няма слаби отбори. Смятам, че през август ще имаме много сериозни мачове.

Не мога да кажа за състоянието на Минчев. Дойде допинг комисия от България веднага. Ние ще умрем тук, Данчо едвам го влачим, идва допинг контрол, но ние лазим и „Минчев да дойде“. Полудях! От България дошли, те идват на секундата след травмата, а той не може да ходи. Видях, че лошо си изкриви крака", заяви Барчовски.