Треньорът на националния ни отбор по баскетбол Росен Барчовски заяви, че се гордее с момчетата си, които победиха с 92:81 Белгия в евроквалификация и така запазиха шансове за класиране на Евробаскет 2011. Сблъсъкът в зала "Универсиада" за кратко бе прекъснат, тъй като се заформи меле и имаше размяна на удари между баскетболистите и на двата отбора.

"Не видях какво е станало, тъкмо бях взел таймаут. Ние за втори път тук се бием през лятото. Сега сигурно ще бъда обвинен, че не съм наложил някакви наказания. Ще се повторя – предпочитам тим, който отива и се сбива, отколкото да стои страхливо на пейката. Иначе не го препоръчвам, това не е добър пример и дано да няма някакви наказания. Това са ми първите мисли в главата. Боят бе проява на задружност", заяви Барчовски.

"Имаше доста нерви в този мач. Трябваше да спечелим задължително. Горд съм с отбора си, с всички. Имена, ако споменавам, ще пропусна някого, но съм длъжен да отбележа младите момчета от пейката. Горд съм с това, но и ме е яд, защото можехме да бием с по-голяма разлика", коментира още Барчовски. /БЛИЦ