Масов бой прекъсна за кратко евроквалификацията по баскетбол между България и Белгия от група "С". Селекцията на Росен Барчовски спечели сблъсъка с 91:82 в зала "Универсиада" и така запази шанса си за класиране на Евробаскет 2011.

При резултат 40:32 за България в средата на втората четвърт настана меле на игралното поле. Всичко започна от Кристоф Беген, който изблъска Деян Иванов и го повали на пода. Последва грозна гледка и размяна на удари, характерни за бокса, а не за баскетбола. В крайна сметка Деян Иванов и Николай Върбанов бяха дисквалифицирани, а от състава на Белгия изгонен бе само Кристоф Беген.

Националите ни водеха през цялата среща и се поздравиха с четвъртата си победа в квалификациите. Българите имат и 3 загуби, а ситуацията в групата все още е сложна и всичко ще се реши в последния кръг. Полша също има актив от 4 победи и 3 поражения, а Белгия е с 5 успеха и 2 загуби. Последният мач на България е гостуване на Грузия на 29 август (неделя) от 18:00 часа.

За България най-резултатен с 18 точки бе Филип Виденов, който добави и 6 борби. Капитанът Стефан Георгиев се включи с 12 точки, а с 11 - младият Иван Лилов. По 9 реализираха близнаците Деян и Калоян Иванови, както и Асен Великов. За Белгия Димитри Лауерс наниза цели 21 точки. Маркъс Фейсън се включи добре с 16, а Рул Морс завърши срещата с 10. /БЛИЦ