Селекционерът на България Росен Барчовски се надява да може да разчита на Александър Везенков за последните мачове от предварителните квалификации за Евробаскет 2025 през февруари догодина. Това заяви той при завръщането на националите от Никозия.

Вчера България победи като гост Кипър със 75:66 (16:8, 17:13, 24:27, 18:18) в среща от четвъртия кръг в група "F" от предварителните квалификации за Европейското първенство през 2025 година и записа трети успех.

"Само на 50 процента сме доволни. Не успяхме да спечелим първия, но спечелихме един мач, което ни оставя в играта. Февруари ще решаваме нещата срещу Румъния и Португалия. И в двата двубоя имахме амплитуди в представянето, между първа и втора част. Не е лесно да направя точна оценка. Физически не сме годни. Никого не обвинявам, но за три дни няма как да се навакса това с националния отбор. Окапваме в края на мачовете, а и имаме проблеми с някои постове. Класата ни не е достатъчна в момента", заяви Барчовски.

"Имахме сериозни разговори с Везенков вчера. Засега имаме уверение за февруари, дано не се промени нещо. Разбира се, че липсва. Може би ще имаме нов играч за плеймейкър, което е много важно. Трябва ни и повече време за подготовка, тъй като за три дни преди мачовете няма как това да се случи. Станимир Маринов много ни липсваше", добави Росен Барчовски.