Старши-треньорът на Рилски спортист Росен Барчовски се надява отборът му да играе в първия си официален мач срещу Кавала утре, както в последните си две контроли. Двубоят е от първи кръг на груповата фаза на Балканската лига и ще започне в 17:30 часа в Гърция. Барчовски отбеляза, че съперникът е сред фаворитите и няма да е лесно, но не изключва мисълта за победа.

„Трудно ми е да преценя доколко сме готови, защото сме играли само контролни срещи. В последните ни срещи има градация и играхме добре. Въпреки че бяха срещу съперници, които ни отстъпваха – младежкият национален отбор и Черно море Порт Варна, който тогава не игра добре. Утре ще видим какво представляваме. За съжаление излизаме срещу много силен, може би най-силния противник в групата. Мисля, че те все още не са в максимална форма и това ми дава някаква надежда.

Иска ми се да играем по начина, по който се представяме напоследък. Това, което виждам, е добре като стил, със здрава защита играем бързо свободно, разкрепостено, имаме добър процент на успеваемост. Сега обаче ще срещнем съперник с по-различна защита, освен това залата се пълни, въпреки че не е голяма. Смятам, че ако играем добре, ще можем да сме равностойни. Не ми е чужда и мисълта за победа”, заяви Барчовски пред bgbasket.com.