Националният отбор на България по баскетбол ще играе без лидера си Александър Везенков в оставащите два мача от квалификациите за Евро 2017 - гостуванията на Словения и Косово. Най-добрият баскетболист в момента се завръща в Барселона. Нашите загубиха шансове за класиране след поражението от Украйна в събота. Договорката е била, ако се стигне до подобен развой, Везенков да се присъедини веднага към подготовката на каталунците.

Това е съвсем логично с оглед предстоящите два двубоя без значение за България. Други клубове направиха същото, като привикаха свои национали. Италианският Емпорио Армани взе Зоран Драгич още след третия двубой на словенците в нашата група.

На Барселона предстои приятелски турнир, а само след няколко дни и мачове срещу Реал (Мадрид) за Суперкупата на Испания. Везенков и без това закъсня за подготовката, а и има нов треньор - Йоргос Барцокас. Гръцкият специалист държи изключително много на българина и иска колкото се може по-бързо да е на негово разположение, за да стане част от изискванията му. Везенков заминава за Барселона в началото на седмицата и веднага се присъединява към тренировките.

"Везенков се представи на изключително силно ниво и в четирите мача. Трябва да бъде разбран в тази ситуация. Естествено, че националният отбор има нужда от него и той показа, че ще направи всичко по силите си, но ще играе и ще се раздава до край за България. Предстои му нов труден сезон в Барселона, а и има нов треньор. Ако бяхме били украинците дори с 1 точка, щеше да остане в националния отбор", коментира източник на БЛИЦ.
СТЕФАН РАЛЧЕВ