Националният отбор на България по баскетбол загуби от Украйна с 67:72 в европейска квалификация. Нашите вече нямат шансове да се класират на Евро 2017. Поведението на селекционера Любомир Минчев обаче за пореден път предизвика коментари. Характерът и начинът му на държане са известни на всички в баскетболните среди, но незнайно защо обвини журналистите. И по-точно колежка от БНТ, която зададе съвсем логичен и задължителен въпрос.

"Имаше ли центърът Джейсън Уошбърн място в това уравнение срещу Украйна?"

“Вие, журналистите, никога няма да спрете да питате. Вие търсите под вола теле. Как се играе с един гард?! Станимир Маринов е започнал подготовка на 17 август. Как да играем?! Няма как да бъдем с двама чужденци на паркета. Искахме да помолим ФИБА, обаче не го направихме”, избухна след края на двубоя Любо Минчев.

Само да припомним на селекционера, че работата на журналиста е да задава въпроси. Всякакви. А той е длъжен да отговаря. Правят го далеч по-велики треньори и състезатели. Остава неясно защо българските спортисти, треньори и ръководители се дразнят на неудобните въпроси. А в случая с Любо Минчев питането на колежката от БНТ далеч не бе неудобно, а съвсем обикновен въпрос относно състава. Представям си, ако бяхме задали много по-неудобни въпроси, а ние ще питаме след края на квалификациите...
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ