Баскетболният гигант Барселона пристигна в България за участие в престижния международен турнир в Правец. Тимът на Шави Паскуал ще мери сили с Академик Лукойл, Цървена звезда и Партизан в "Арена Армеец".

Наставникът на испанския шампион се държа изключително любезно при пристигането си в София и с усмивка се спря пред очакващите го журналисти.

“Доволен съм, че сме тук в България. Радвам се, че се появи тази възможност и че за първи път сме във вашата страна, която е тясно свързана с историята на Барселона. Разбира се, имам предвид Христо Стоичков”, бяха първите думи на Паскуал.

Според него през новия сезон Барселона ще е значително променен отбор

“Предстои ни една различна година, защото изграждаме сравнително нов отбор, с повече млади играчи. Чака ни много работа", каза още треньорът на двукратния шампион в Евролигата.

”Идваме тук, защото може да се подготвим добре, да проведем един сполучлив мини-лагер, далеч от нашия дом. Смятам, че това ще ни помогне доста в подготовката за сезона, в Правец ще можем да се концентрираме добре и на спокойстиве в следващите дни. Също така ще играем в този добър предсезонен турнир", завърши Паскуал.

Програма на турнира
14 септември (петък)
18:30 часа, Панатинайкос – Цървена звезда
20:30 часа, Лукойл Академик – Барселона

15 септември (събота)
17:00 часа, Мач за 3-о място - Загубилите отбори от първия ден
19:00 часа, Финал – Победителите от първия ден