Футболният мениджър Лъчезар Танев съдейства за пристигането на баскетболния Барселона в София. Каталунците вече са у нас и ще участват в четиристранен турнир в петък и събота заедно с Лукойл Академик, Панатинайкос и Цървена звезда.

“Всичко стана чрез Хуан Карлос Равентос, който отговаря за всички останали спортове в Барселона и ми е много добър приятел. Така реализирахме тази идея. Надяваме се да стане добър турнир. Реализацията не беше трудна. Когато хората си имат доверие и когато работиш с чужденци е много по-лесно. Барса нямаше специални изисквания за идването си тук. Те където и да ходят е нормално да имат определени претенции, но сега направиха и компромиси”, заяви Танев на Летище София.

“Лукойл Академик е отбор, който е познат добре в Европа, сериозен клуб със сериозен собственик, това също повлия. Правец е едно от добрите места, които могат да свършат работа за подготвителен период. Не съм специалист в баскетбола, но предполагам, че българи имат място в Испания. Не е лесно, както и във футбола, да се изграждат млади и талантливи играчи. Вижда, се че това коства доста усилия и какво ли още не, но да се надяваме занапред", завърши Лъчезар Танев./БЛИЦ