Като шокираща определиха новината за ареста на бившия баскетболист Мартин Кузов легендите на играта у нас Атанас Голомеев и Петко Маринов. БЛИЦ ги потърси след вчерашната информация, че Кузов е сред задържаните от група за източване на банкови карти в Канада.
 
"Той е много добро момче и според мен е бил подведен. Ако е направил това, което казват, много жалко. Животът в чужбина променя хората. Ако е закъсал...Мартин е много добро момче, но мисля, че много се подвежда. Надявам се да не е правил такива неща. Стана ми много неприятно. Той ми беше приятел, когато още играех", заяви Петко Маринов.
 
Друга легенда на баскетбола у нас Атанас Голомеев също заяви, че е шокиран от новината.
 
"Не мога да кажа нищо, не съм го виждал от 20 години. Нямам идея какво е станало. Чух от наши приятели, че е получил инфaркт преди години. Преместил се е в Квебек и това е. И за мен е шокираща информацията. Бях в чужбина, днес ще разбера какво е станало", заяви Голомеев.

Мартин Кузов е бивши баскетболист и вече е лежал в затвора в Канада за далавери в края на 80-те години на миналия век. "Той е един от най-големите таланти в българския баскетбол, но не стана голям играч поради една причина - обичаше прекалено живота и веселбата", разказва за него Камен Алипиев преди години.