Баскетболистът Мартин Дурчев се завърна в Ямбол. Той постигна договорка с ръководството на клуба и отново ще облече златисто-жълтата фланелка, този път с №34.

Дурчев игра за Ямбол два сезона. През тях има общо 66 мача, 26 като стартиращ играч. Средно на мач е изиграл 21.6 минути, за които е реализирал по 8.5 точки. Неговата сила е стрелбата за три точки и е интересно, че за Ямбол е отбелязвал повече от "тройката" – 107, отколкото за две точки – 89.

През изминалия сезон Дурчев бе в състава на Черноморец (Бургас). Силните му изяви го направиха втори по резултатност в първенството на НБЛ, като средно на мач бележеше по 18.4 точки. Той бе обявен и за най-прогресиращият играч в българския шампионат.

Дурчев имаше възможност да премине този сезон в първенството на Литва, но в крайна сметка не се достигна до контракт с отбора на Сяуляй.
 
Мартин вече изигра един предсезонен мач с Ямбол срещу шампиона на Македония Фени Индъстри. В него той бе на полето пълни 40 минути и успя да отбележи 26 точки, да овладее 6 борби и подаде 6 завършващи подавания към своите съотборници. Той е в състава на "златисто-жълтите" и за турнира "Петър Майсторов". /БЛИЦ