Изпълнителният директор на баскетболния Берое Васил Кифев разкри пред телевизия “Bulgaria On Air” за финансовите проблеми в тима и бойкота на американците Уил Уокър, Мичъл Картър и Реджи Холмс.
 
“В деня на мача с Рилски спортист американците бяха с 4 дни просрочие на крайния срок за плащане според договорите им. С парите винаги има проблем. Направихме всичко, за да ги убедим да изиграят този мач, но те не го направиха. Изборът беше техен и ние не им се сърдим! Това е бизнес, а ние не спазихме нашия ангажимент. Не сме се разплатили с тях. Искам да поясня, че всички играчи са получили заплатите си за месец март. Ситуацията е различна единствено с треньора Георги Младенов, но той беше глобен солидно преди началото на сезона,” разкри Кифев.
 
“Американците не пожелаха да проявят разбиране и да играят в плейофа с “Левски”. Ние не им се сърдим, но в отбора има момчета, които са играли Берое без заплата и някак си не беше коректно да платим на един или друг, а да пропуснем хората заради, които всъщност е направен този отбор. Американците сами решиха да прекратят тренировките. Нашият избор е да не ползваме услугите им за четвъртфиналите и до края на сезона. Иначе няма да е коректно спрямо тези, които преглътнаха собствените си нужди и се хвърлиха с цялото си сърце в най-важния ни мач,” допълни изпълнителният директор на Берое.
 
“През следващия сезон вероятно ще се съсредоточим в развитието на по-млади играчи. В крайна сметка живеем във време на остра криза, когато през ден се палят хора по улиците. Ще се борим до край да осигурим нужното финансиране за участието на отбора и през следващия сезон. Имахме дългосрочна перспектива за развитие, но трябва да преосмислим възможностите си. Всички играчи ще бъдат свободни след края на сезона. Ще предложим на една част от тях да останат, след като получим яснота за финансовите възможности, които ще имаме”, разкри Васил Кифев.