Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Георги Младенов няма да бъде треньор на Берое от следващия сезон на баскетболното първенство. Новината е потвърдена от изпълнителния директор на тима от Стара Загора Васил Кифев.
 
“Не съм сигурен дали в перспектива може да осигурим финансовия комфорт на Георги Младенов. През лятото ние ще се борим до край да осигурим нужното финансиране за участието на отбора и през следващия сезон. Но нямаме самочувствието да кажем, че това ще стане на всяка цена”, каза Кифев.
 
Георги Младенов коментира пред “ТВ +” новината за бъдещата си раздяла с Берое. Той заяви, че не е редно да научава подобна вест от медиите. Легендата на българския баскетбол допълни, че причината за напускането му след приключването на годината не е тази, посочена от Васил Кифев.
 
"Трябваше да го каже първо на мен, не на медиите. Не трябва от вас да го научавам. Да кажат - "Георги, Жоро, тренер, виждаме какво е положението, дали сме доволни или не сме доволни, няма значение. Догодина ни е намален бюджета, няма да имаме пари да ти плащаме и може би трябва да се разделим". Това е нормалният и човешки начин на разговор, а не с измислици, с глупости на търкалета, как аз съм бил в основата на протеста на момчетата, как аз съм разделял отбора", каза Младенов.
 
"Не е нормално това да се говори пред момчетата, пред отбора и те да ме питат: "Тренер, вярно ли е, че догодина си тръгвате". Причините не са тези и вие ще разберете по-късно кои са те.", добави Младенов.