Ивайло Христов е новият старши треньор на Берое 07. Младият специалист е приел предложението на президента на клуба Делчо Делев и ще бъде начело на старозагорки през следващия сезон в женската НБЛ.

На треньорския пост в Стара Загора Христов заменя добрия си приятел Стефан Михайлов, който вече ще води Левски. Миналия сезон беройки завършиха на четвърто място в шампионата и за Купата на България.

В Берое 07 вече са готови със състава, като се търси единствено център от чужбина. В момента се водят преговори с такъв състезател и скоро трябва да е ясно дали в отбора ще бъде привлечена чужденка.

Състезателките, на които ще разчитат в Стара Загора са: Албена Бачкова, Стефка Николова, Ралица Нанева (капитан), Тонка Тенчева, Радостина Димитрова, Галина Господинова, Златина Калоферова и Мирена Денчева.

С Христов от Тони 7 идват и Виктория Стойчева и Радостина Рашева, като двете ще бъдат с двоен лиценз и ще играят и със сливналийки в "А" група. От два дни отборът вече почна подготовка за новия сезон. Тренировките се водят от Албена Бачкова, която ще бъде и играещ помощник-треньор. До ден-два Христов също ще се включи в заниманията и ще започне да изпълнява функциите си на старши треньор. /БЛИЦ