Баскетболистите на Берое спечелиха гостуването си на косовския Сигал (Прищина) с 94:86 след продължение в отложен мач от 6-ия кръг на Балканската лига. След победата си беройци имат баланс от 5 победи и 3 загуби. Момчетата на треньора Любомир Минчев са втори във временното класиране с 13 точки, лидерът Куманово е с 14. Третият Тиват има 12.

Сигал остава на последно място с 9 точки.

Нашият тим повтаря до тук силното си дебютно участие в Балканската лига. През миналия сезон също прескочи първата групова фаза.

Най-драматична беше четвъртата част. Берое поведе, но след две последователни тройки обаче домакините не само изравниха резултата, но и поведоха със 75:69. Гостите се мобилизираха , а в инфарктните последни минути за пето лично нарушение излезе от игра най-резултатният и опасен играч на домакините Дрилон Хайризи. 30 секунди преди финалната сирена резултата отново бе равен 81:81. Капитанът на Берое Мартин Раднев пък пропусна да донесе успеха още в тази част при заставането си на линията за изпълнение на наказателен удар като вкара само един от двата си опита.

В допълнителните пет минути обаче играчите на Берое поведоха още в самото начало и не оставиха съмнение в превъзходството си.

В Прищина отборът игра без основния си реализатор този сезон – Шейн Гибсън. Американецът е с вирусно заболяване и от треньорския щаб предпочетоха той да бъде запазен за следващите двубои.

Най-резултатни за победителите бяха Брандис Рос и Тихомир Желев, които вкараха по 19 точки, а Тенчо Тенчев и Аарън Джоунс добавиха съответно по 15 и 13.

Дрилон Хайризи вкара 26 точки за Сигал, а Джабари Хиндс завърши с 24.


Следващата среща на Берое е отново от Балканската лига, но у дома. На 17 януари приема Теодо (Тиват).