Скандално прекратеният баскетболен двубой между Левски Лукойл и Балкан Ботевград разбуни духовете в българския спорт. Двубоят не завърши вчера при оставащи 3:01 минути и резултат 66:59 за Левски Лукойл. Срещата ще се доиграе днес от 18:00 часа отново в зала "Универсиада", но БЕЗ ПУБЛИКА.

Припомняме, че настаняването на агитката на Левски точно зад пейката на Балкан доведе до огромния скандал. Ултрасите провокираха състезатели и треньори, плюваха и ги замеряха през цялото време. Освен провесеното телено бесило, от агитката полетя и картоф, който удари Брендън Фортънбъри. "Сините" ултраси използваха и балони, напълнени с камъни и пясък, с които замеряха гостите.

Така три минути преди края се стигна до хвърляне на предмети и от двете страни - служител на Балкан също хвърли бутилка, което отприщи гнева на агитката, която тръгна на саморазправа с ботевградчани. Никой обаче не се вслуша в призивите агитката да бъде преместена още на полувремето, за да не се стигне до това, което всъщност се случи.

След като срещата бе прекратена и съдиите поставиха условие, че ще продължат двубоя само при празна зала, агитката на Левски напусна. Феновете на Балкан останаха и така след изчакване на определеното време и не подновяването на двубоя се взе решение за прекратяване и днешното доиграване.

При изтегляне на феновете на Левски обаче щеше да се случи още по-голяма трагедия. Ултрасите, които е ясно, че са част от футболната агитка, минаха точно покрай вратата на съблекалнята на Балкан Ботевград. На вратата с ръце опрени на касите бе застанал Константин Папазов и спираше набезите на бесните "сини" ултраси.

Едва ли е нужно да обясняваме какво щеше да се случи, ако въпросните фенове бяха нахлули в съблекалнята на гостуващия отбор.

"Тези хора нямаха място зад скамейката на Балкан, но после щеше да стане страшно. Те бяха озверели и се насочиха към съблекалнята на ботевградчани, защото излизаха точно покрай нея. Цяло чудо е, че не се стигна до трагедия", коментираха присъстващи.

Днес е доиграването на двубоя, а в петък ще заседава Дисциплинарната комисия. Очакват се решенията и наказанията, но е ясно, че от тук нататък напрежението и скандалите тепърва предстоят...