Испанският Билбао започна с победа в група В на Еврокъп, в която е и българският шампион Лукойл Академик. В първото си домакинство фаворитът за първото място спечели по драматичен начин срещу Будучност с резултат 85-78. Срещата се реши след продължение, като черногорците могат да съжаляват за изпуснатия златен шанс за успех. Следващата сряда (14 ноември) те са домакини на Лукойл Академик в Подгорица, докато Билбао ще гостува в Белгия на Шарльороа. Редовното време завърши 71:71.

Будучност водеше с 5 точки при оставащи 20 секунди. 3 секунди преди края Костас Василиадис бе фаулиран, а той вкара първия и пропусна втория наказателен удар. Василиадис обаче успя да си хване борбата, вкара кош и мачът отиде в продължение. В допълнителното време първите 5 точки бяха за испанците и до края те не изпуснаха водачеството.

Ламонт Хамилтън завърши с дабъл-дабъл за победителите с 20 точки и 10 борби. Костас Василиадис добави 17 точки, а Никос Зисис се отчете с 14 и 6 асистенции. За гостите в групата беше Павлин Иванов, но не игра. Със 17 точки най-резултатен бе Джералд Лий, а 12 вкара Никола Иванович./БЛИЦ