Националният отбор на България за младежи (20) допусна второ поредно поражение на приятелския турнир в Турция. Днес нашите срещнаха Сърбия и отстъпиха с резултат 83-86, пише BGbasket.com. България остана с 1 победа и 2 загуби в групата си, а в зависимост от резултата на мача Германия - Полша, който е в 18.30 часа, ще знае за кои места ще играе утре и в неделя.

Сърбите започнаха добре срещата и вкараха първите 7 точки. Малко по-късно авансът стигна 11 при 14-3, а той се запази в двуцифрени граници и до края на първата част. Втората тръгна със 7 поредни точки за нашите, което намали изоставането им, след което те се движеха именно в тези граници. Минута преди почивката Николай Стоянов свали само на 2 точки, а малко след това Васил Михайлов вкара тройка за пасив от една. Последва тройка за сърбите, но и една на Везенков и така след 20 минути разликата бе само точка в полза на съперника.

Малко след паузата нашите поведоха за първи път след нови три точки на Везенков, но сърбите бързо отговориха. След това те дръпнаха с малко и водеха няколко минути преди нашите да изравнят малко преди края на третата част. Той все пак дойде с точка аванс за съперника, като този път Крис Минков отбеляза тройка със сирената. В началото на последната четвърт нашите отново излязоха напред, като този път дори с 3 точки. Авансът не се задържа дълго, тъй като сърбите направиха серия от 7-0, а две минути и половина преди края дръпнаха с 6 точки, което се оказа и решаващо.

Най-резултатен за нашите стана Александър Везенков с 27 точки, като хвана и 7 борби. Денислав Вутев също се включи на ниво с 20 точки, а Крис Минков завърши с 9 и 5 асистенции. За сърбите с 24 точки и 9 борби е Никола Янкович е с 23 и 11 Марко Теич.