Масов бой между фенове на “Левски” и ЦСКА беляза откриването на новата баскетболна зала на “червените”. Събитието, което трябва да възроди славния “армейски” клуб, бе помрачено от лудостта на ултрасите. По данни на МВР 300 човека са взели участие в екшъна, който обагри в кръв центъра на София. Двама души са приети по спешност в “Пирогов” – двама наръган и един със счупена глава. Мелето продължи съвсем кратко, но резултатите от него останаха до последно в “Борисовата градина”. Камерата на БЛИЦ TV засне последствията от екшъна.

Локва кръв! Точно като на корида, червената кръв обагри пясъка на детска площадка с люлки и пързалки. До нея ясно личи и бойният арсенал на “привържениците”. Дървен прът, счупен, явно в резултат на боя, както и бутилка бира. Счупени стъкла имаше по почти всички алеи, пресичащи зелените площи на парка в района между стадионите “Васил Левски” и “Българска армия”.

2_11.JPG

Бомбичките и факлите също бяха част от неизменния арсенал на разбеснелите се ултраси. След кървавата свада на много места останаха петна от мястото, където самоделните взривни устройства са експлоадирали.

3_24.jpg

Агитката на ЦСКА също е била подготвена за нещо подобно. “Червени” фенове въоръжени с алуминиеви тръби от стойки за магазини се разхождаха около стадион “Българска армия” още час преди атаката на “сините” ултраси. Една от тръбите остана на бившия тенис корт в комплекса на ЦСКА и след края на боя.

4_5.jpg

Лудостта на привържениците нанася поражения и върху истинските любители на спорта. Мерцедесът на човек, дошъл да гледа баскетболния мач, се оказа със счупено предно стъкло.