Стотици хора се простиха с баскетболната легенда Пенка Стоянова. Прочувствени думи каза пред ковчега на майка си каза нейната дъщеря Теодора Бонева.

„За мен мама беше звезда. Благодаря за всичко, което е дала на мен и на цяла България. Никога не се забравят думите на феновете, които тресяха цялата зала: „Само Марица, Пенка е царица“, сподели Бонева.

Един след друг пред камерата на БЛИЦ застанаха Атанас Узунов, Христо Бонев-Зума, Георги Глушков и Станко Стоянов – международен съдия по баскетбол. Всички те говориха за всеотдайността, човечността и голямото сърце на Пенка.

„Тя беше изключително вярна към клуб, съотборници и треньори. Беше земен човек с добри качества, не изпитваше никаква звездомания и подпомагаше изключително младите хора“, сподели Станко Стоянов.

Сред стотиците хора бяха народният представител Веска Ненчева и кметът на Карлово, родният град на Пенка Стоянова, д-р Емил Кабаиванов.

„Никога не се забравя звездата на Пенка. Изказвам съболезнования от цялата общественост на Карлово“, каза Кабаиванов.

„Тепърва ще се пише и говори за Пенка Стоянова. Тепърва ще влиза в учебниците с великите дела и спортната слава, която донесе на България. Ние знаем и вярваме, че звездата на Пенка Стоянова грее от небето“, коментираха мнозина от опечалените.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ