Играч на баскетболния Черно море проплака от грубостите на съперници от Лукойл Академик. Пламен Алексиев коментира действията на двама от чужденците - Желко Шакич и Филип Барович. По време на двубоя между двата тима Шакич и Барович правят заслони на Алексиев, но какви?! Избутват го с лакти и го пльосват на земята. Съдиите, естествено, си затварят очите. Всъщност, маркират фаул, но нищо повече.

"Срещата си започна нормално.След първите пет-шест минути, след като явно неочаквано за Лукойл Академик ние поведохме в резултата, съперникът ни започна да играе много агресивно. В началото агресивната им игра бе в рамките на допустимото. Явно са си мислели, че след като пътуваме в деня на мача и имаме кадрови проблеми, отиваме просто да си изиграем мача примирени с евентуална загуба. До полувремето нещата бяха в реда на нормалното. След него отношението и действията срещу мен на основно двама от играчите им бяха доста провокативни и неспортсменски", заяви Алексиев пред клубния сайт.

"Визирам основно Шакич и Барович. Имаше няколко положения при поставяне на заслони, в които действията им бяха умишлени с цел да провокират контузия. Аз помолих съдиите да обърнат внимание на действията им и ме събарят на земята. В обратния случай, когато те ми правят заслон в гръб, ми влизаха с лакти и ме блъскаха. Съдиите виждаха това, свиреха фаул, но не ги предупреждаваха за неспортменска игра, за умишлен фаул, за да не го повтарят отново. Това се случи и 30 секунди преди края на мача, след като вече Лукойл Академик си беше решил двубоя с 10 точки аванс", добавя потърпевшият.

За пореден път остава въпросът защо за един клуб в България всичко може и няма наказания, а за други - не.