Лукойл Академик приключи участието си в турнира Купата на ФИБА. Тимът падна в последния си мач от Вентспилс с 62:69 и записа четвърто поредно поражение във втората групова фаза. Припомняме, че шампионите стартираха участие още есента, преодоляха първата група и за първи път от няколко години играха в Европа и през пролетта. Във вторите групи обаче отборът от Правец постигна само една победа и пет загуби и остана на последно място. Напред продължават Вентспилс и Антверп.

Лукойл Академик игра пред обидно малко публика в "Арена Ботевград". Двубоят нямаше значение за домакините и малкото фенове, които присъстваха в предишните мачове, не бяха в залата. Със сигурност ръководството ще си направи равносметка дали да използва съоръжението и да разчита на подкрепата на местните привърженици при създалата се ситуация.

Треньорът Тони Дечев даде почивка на Филип Виденов, а с контузии мъчат Асен Великов, Тенчо Банев и Крис Минков. С ограничена скамейка домакините изоставаха в повечето време, но стигнаха до момент, в който можеше и да обърнат резултата. Това стана минута и половина преди края, когато на таблото светеше 66:62 за Вентспилс. Димитър Димитров обаче реши да показва индивидуални качества и пропиля най-важното нападение.

Донел Тейлър отбеляза 17 точки за Лукойл, 12 точки добави Желко Шакич. За Вентспилс най-резултатен бе Кристапс Янисенокс с 19.

СТАТИСТИКА ОТ ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - ВЕНТСПИЛС