Спортист №1 на България за 2023 г. Александър Везенков има намерение да продължи кариерата си в НБА, въпреки че изрази желание да се раздели със Сакраменто Кингс, където имаше още една гарантирана година от договора си с клуба.

В последните дни 28-годишното крило тренира с бившия си тим Олимпиакос, а някои издания, свързани с големия съперник Панатинайкос, твърдят, че българинът може да подсили „детелините“ през следващия сезон.

В същото време сайтът на авторитетното американско списание „Спортс Илюстрейтид“ съобщава, че още два отбора от НБА са вариант за Везенков.

Единият от тях е миналогодишният шампион Денвър Нъгетс, където играе най-добрият баскетболист за настоящия сезон в НБА Никола Йокич. Според информацията „буците“ имат сериозна нужда от играч, който стреля точно от линията за три точки. Денвър е един от отборите, класирали се за плейофите, с най-нисък процент вкарани тройки.

Друга опция е Детройт Пистънс. „Буталата“ също имат отчайваща статистика при стрелбата от дъгата. Те са с петия най-слаб резултат по този показател през сезон 2023/24 в НБА. Както е известно, Везенков има сериозна успеваемост за три точки.

Преди дни стана ясно, че други два отбора може да включат Александър Везенков в размяна на играчи със Сакраменто Кингс. Това са Чикаго Булс и Вашингтон Уизърдс.