Ръководството на НБА глоби собственика на Маями Хийт Мики Арисън с 500 000 долара вчера, след като той направи коментари в Туитър и наруши цензурата за публичност на локаута. Това е една от най-големите индивидуални глоби в историята на НБА. Председателят на Асоциацията Дейвид Стърн взе мерки за публикацията на Арисън, с която той предизвика бурни реакции. В нея шефът на “горещите” опроверга твърдението, че собствениците на клубове са единни в желанията си.

Арисън отговорил на публикация в Туитър, която е била отправена директно към него: „Какво е чувството да разрушаваш най-добрата игра в света? На собствениците и играчите на им пука за феновете. А точно от феновете идват всички пари, за които се борите, алчни свини.” В отговор на това Арисън е публикувал: “Лаеш по грешния собственик.”

Именно от този отговор става ясно, че самият той е част от по-малка група собственици, които не споделят общото мнение на съюза и участниците, че държейки играчите в локаут, ще постигнат финансовите си цели.
Публикациите предизвикали напрежение и скоро Арисън ги е изтрил. Председателят на НБА Стърн обаче действал по правилата и заявил, че никой няма право да коментира подробности около локаута./БЛИЦ