Националът Божидар Аврамов най-вероятно ще продължи кариерата си в Италия. 196-сантиметровият гард почти сигурно ще заиграе в Казерта заедно със сънародника си Деян Иванов, съобщават колегите от BBall.com.

Преди ден бившият отбор на легендата и президент на БФБ Георги Глушков в Италия се раздели с американеца Франк Гайнс и се зае да му търси спешно заместник. Македонсият специалист Заре Марковски, който е треньор на Казерта, трябва да запълни празнината на гардовата линия час по-скоро.

По-късно днес Аврамов най-вероятно ще замине за Апенините, след като само преди няколко седмици името му бе свързвано и с шампиона на Беларус – Минск, но до сделка така и не се стигна. Божидар се прибра във Варна през октомври, за да помага на Черно море, но се разбра с шефовете на варненския клуб да напусне при изгодна оферта от чужбина.

През миналия сезон Аврамов бе част от Лукойл Академик, но договорът му изтече през лятото. Двете страни не постигнаха ново споразумение и се разделиха през септември. В кариерата си досега варненецът защитава още цветовете на испанските Валенсия и Гандия, както и на гръцкия Олимпия Ларисa.