Голямата звезда на българския баскетбол Александър Везенков даде пресконференция преди да замине за Барселона. Роденият през 1995 година талант подписа с каталунците и след няколко дни ще направи първа тренировка. На брифинга Везенков призова да бъдат върнати близнаците Деян и Калоян Иванови в националния отбор.

"Искам да спечеля всички купи с Барселона този сезон. Знам, че ще е трудно. Знам, че в Евролигата можеш да играеш 32 минути. Ако ме беше страх от предизивикателството, нямаше да отида, а щях да си остана в Арис и да играя по 40 минути на мач", заяви Везенков.

"Благодаря на родителите и сестра ми, че ме държат здраво стъпил на земята. Правят така, че да съм наясно, че все още не съм успял нищо, а трябва от тук нататък да се доказвам. Винаги след добър мач коментираме лошите неща, от които трябва да се уча."

"Феновете на Арис винаги ще ме обичат, аз също ги обичам. Солун е като у мой дом, живях пет години. Надявам се скоро да се върна и да гледам някой мач на Арис."

Везенков коментира и състоянието на българския баскетбол в момента: "Трябва да се събере нашата федерация, да изберат треньор и първата стъпка е да върнат близнаците Иванови в националния отбор. В България има изявени играчи, близнаците играят толкова добре в чужбина. Ако се обединим, вярвам, че ще успеем. Трябва да гледаме позитивно. Надявам се двамата скоро да се върнат, имаме нужда от лидери, а те са такива. Надявам се аз и всички останали момчета да даваме добър пример на децата, да ги запалим по баскетбола. Ето, в Гърция имат Спанулис, Диамантидис и те палят децата по тази игра. Ние също трябва да имаме подобни хора, с които да върнем баскетбола там, където му е мястото."

"Какво ми каза Стоичков за Барселона?! Той е легенда там, само като те гледат, че си българин, веднага свързват името ти с него. Пожела ми успех. Обичам много футбола, ще гледам и футболните мачове, когато имам време. Със сигурност ще посетя и музея, когато имам време."