Треньорът на Нефтохимик 2010 Дечо Коешинов коментира триумфа ни тима си в турнира за Купата на България. Бургаският клуб спечели трофея след шестгодишна пауза след победа над Хасково 2010 на финала.
 
„Няма как да не съм безкрайно щастлив. Накрая имаше малко повече нерви отколкото трябваше, защото контролирахме мача от началото и на моменти разликата стана доста. От 30 минути на мача съм много доволен. Мисля, че имаме някакъв стил, който на мен ми допада, а надявам се и на публиката. Виждаме, че когато го показваме разликата е видима. Тези повече от 20 точки, които направихме от третата част, мисля, че показват това“, заяви Коешинов.
 
„Видяхте, че и над 20 точки се свалят до 8. Трябва да бъдем концентрирани през цялото време, за да не се случват такива неща. Може и да е изглеждало лесно, но ако питате някое от момичетата, надали е така. Достатъчно добре се познаваме с Хасково, изиграли сме вече осем мача, и няма с какво да се изненадаме. Идеята на игра на Хасково е същата от началото на сезона. В България отборите няма как да се изненадат“, добави треньорът на Нефтохимик 2010.
 
„Очаквах много повече хора в залата. Наистина имаше такива, които ни подкрепяха искрено и им благодаря. Но все пак залата не беше толкова пълна, колкото ми се искаше, а това все пак е каймака на българския женски баскетбол. Нашият отбор да е на финал и залата да не се пука по шевовете, ми е малко болно. Няма как да не съм благодарен на тези, които бяха в залата и ни помогнаха. Надали някоя купа ще накара хората да искат да спортуват повече. Случи ни се да победим Дунав в Бургас, а на следващия мач залата беше по-празна. Проблемът е общ на спорта в България, а не на някоя победа или на определен отбор,“ коментира Дечо Коешинов.