Треньорът на Хасково 2012 Елена Станкова говори след загубения финал за Купата на България срещу Нефтохимик 2010. Тя обвини, че съдията Мартин Хорозов за втори пореден ден е свирил тенденциозно срещу нейния отбор. Станкова призна, че под ръководството на Дечо Коешинов вижда освежаване в играта на тима от Бургас.
 
„Изключително трудно се играе финален мач, когато един отбор е домакин и има предимство във всяко едно отношение. Беше допусната изключително груба игра срещу Хасково 2012. Подминаха се много двойни нарушения, които ни бяха направени в подкошието и по този начин много бързо отборът гост бива смачкан, губи увереност в действията си. Така се дава едно добро предимство на домакина, което предимство балансирано се поддържа до края на двубоя. Вие виждате, че нашите възможности са големи. Смятам, че ако Мартин Хорозов за втори пореден ден не беше толкова тенденциозен към Хасково 2012, ние имахме реалните шансове да изиграем двубоя нормално и той да не се компрометира по този начин,“ заяви Станкова.
 
„Поздравявам треньора на Нефтохимик 2010 за това, че той е изключително амбициозен. При тоталния провал на отбора през миналата година под ръководството на предишния треньор, сега виждам много свежест, много сили, много амбиции в Дечо Коешинов. Всъщност баскетболът е за състезателите и треньорите, а това, че някой днес си е позволил с действията си да компрометира стойността на двубоя, е за негова сметка и за негова отговорност,“ коментира треньорът на Хасково 2012.
 
„Може би най-подходящ в този момент за интервю е г-н Стефан Станев. Аз нямам въпрос към него, а може би вие трябва да го попитате дали двубоят протече нормално от съдийска гледна точка. Разбира се той ще ви каже, че е протекъл нормално и всички ще бъдем доволни, че с нормално съдийство и честна игра сме направили поредната крачка за доброто на българския баскетбол.“
 
„Не бих направила контестация, не би го направило и ръководството, защото нищо не би се променило. Това е най-големият проблем в българския баскетбол - хората с мнение, хората с конструктивно мислене трябва да бъдат оставени да се изказват, а не да бъдат наказвани. Ние не сме в тоталитарен режим. От много години сме в условия на демокрация и тези мерки към хората с позиция са изключително деградивни. Трябва да се освежи системата и трябва да се хигиенизира пространството. Това е изключително важно. В замърсено пространство, а то дълги години беше замърсявано, не може да има успехи,“ допълни Елена Станкова.