Треньорът на Лукойл Академик Марин Докузовски ще води отбора в дерби с “Левски” за първи път след завръщането си у нас. Третият мач от първенството между най-силните ни отбори е днес от 18 часа в залата в Правец и ще бъде излъчен по БНТ1. В предишните две срещи “студентите” стигнаха до успех с 80:72 и 85:65.

Докузовски, който пое отбора в началото на месеца смята, че дербито е важно за самочувствието на отбора. "Този мач не е на живот и смърт. Който и да спечели няма да промени класирането. Ясно е, че ние ще вземем първото място в крайното класиране на редовния сезон, а “Левски” ще са втори. Една победа обаче дава самочувствие преди началото на турнира за Купата на България. Трябва да спечелим, за да влезем спокойни в надпреварата. Освен това, винаги е хубаво, когато биеш “Левски”. Това е дербито на България и една победа винаги е добре дошла", коментира ситуацията пред клубния сайт Докузовски.

В състава на “Левски” също има ново име. Първи мач срещу Лукойл най-вероятно ще запише новопривлеченият гард Джарът Хауъл.