Баскетболистите на "Левски" гостуват от 18:00 часа тази вечер на шампиона Лукойл Академик. Това ще бъде третото дерби от началото на сезона в НБЛ, като в предишните два сблъсъка "студентите" победиха "сините". Селекцията на Тити Папазов обаче е настроена днес да мъсти на противника си и най-после да го бие. Няма спор, че фаворит отново е Лукойл Академик, още повече, че именно "студентите" са домакин днес.

Съставът на "Левски" изигра 21 официални мача през този сезон и има актив от общо 18 победи и само 3 загуби. Две от тях обаче са именно от Лукойл Академик, една в Правец и една в малката зала на "Арена Армеец". Двубоят днес ще даде и отговор на това дали "сините" ще запазят своите шансове за атака на челната позиция в крайното класиране след редовния сезон или ще се задоволят с второто място и атакуване на титлата от него. Само успех на "Левски" ще остави Тити Папазов и момчетата му в битката за първата позиция в края на редовната част от сезона в НБЛ. Остават още цели 13 кръга от него, но именно в двубоите помежду си "Левски" може да извади така нужното за евентуално задминаване на съперника.

От последните две срещи между двата съперника ще има само две нови имена – за "Левски" това е новопривлеченият гард Джарът Хауъл, докато Лукойл Академик ще бъде начело с новия си наставник Марин Докузовски.

"Този път трябва да бъдем по-борбени. В първото дерби този сезон се представихме добре, но паднахме. След това в София играхме слабо и логично пак загубихме. Дано днес победим", коментира в навечерието на сблъсъка Константин Папазов.

Двубоят в Правец предшества друг важен мач за "сините" в борбата му за първото място в своята група в Балканската лига. "Сините" гостуват идната сряда в Тел Авив на Апоел в директен сблъсък за върха в Група "Б" на регионалното състезание, а с това и директно класиране за Файнъл фоур на лигата. До момента "Левски" няма загуба, а Апоел (Тел Авив) е само с едно поражение, в София именно от нашия клуб. Но, първо мислите на Тити Папазов и компания ще са насочени към Правец и дербито с Лукойл Академик. След това вече "сините" ще се подготвят за тежкото гостуване в Израел идната седмица.