Рилски спортист спечели първи трофей в историята си. Преди няколко дни отборът от Самоков взе купата на България след победа над Лукойл Академик с 90:80 на финала в Ботевград.

"Ще спечелите купата, ама на кукуво лято.” Това са думите, които са амбицирали треньора на Рилски спортист Росен Барчовски да иска още повече крайния успех. Фразата е на баща му Цвятко Барчовски. Известно е, че 81-годишният бивш треньор и ръководител никога не е бил силен в хвалбите, особено към сина си Росен още по времето, в което е активен състезател.

“Жена ми предаде думите на баща ми и не можете да си представите колко пъти се сетих за тях по време на мача. Сигурно поне 50. Той обаче винаги си е бил такъв. Изключително критичен. Никога не ми е казвал “Браво”, признава с усмивка Росен Барчовски.

“След като спечелихме, му се обадих. Попитах: Гледа ли?” Отговори ми: “Гледах. Тия не са никакъв отбор”, допълни още Барчовски.

"Основната причина да спечелим купата е колективът. Когато някои се труди и много иска да постигне нещо, съдбата е благосклонна. Откакто съм в Самоков никога не съм спирал да имам желание г-н Петър Георгиев и този град да имат купа. Преди мача изпитвах вътрешен страх, но явно съдбата е била благосклонна", коментира треньорът./БЛИЦ СПОРТ